— woensdag 24 juni 2020, 10:03 | 0 reacties, praat mee

Allesomvattend inreisverbod VS treft ook journalisten

AFP

Het is voor journalisten niet mogelijk om in het verkiezingsjaar naar Amerika te reizen, zolang het recent verlengde inreisverbod voor Europeanen van kracht is. Er is daarin geen uitzondering opgenomen voor deze beroepsgroep, meldt BNR.

De Amerikaanse ambassade in Den Haag heeft dat aan BNR bevestigd. Ook ondernemers kunnen het land niet in. Het verbod geld niet voor journalisten die al in de Verenigde Staten zijn. Echter, een visum dat verloopt betekent voorlopig dat de deur bij vertrek in het slot valt: een terugkeer naar Amerika is dan niet mogelijk.

Overigens overweegt de Europese Unie een inreisverbod voor Amerikanen in te voeren, met het oog op de stijgende lijn van infecties in het land. Een inreisverbod vervalt als het land van herkomst het minstens zo goed of beter doet dan de EU in de strijd tegen het virus.

Daar is in de Verenigde Staten geen sprake van.

Het onlangs verlengde inreisverbod wordt door het Witte Huis uitgelegd als een kans voor werkgelegenheid voor Amerikanen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.