data als kans

— woensdag 18 augustus 2021, 15:36 | 0 reacties, praat mee

Algemeen Dagblad mocht publiceren over verdenking tegen Khalid Kasem

Kasem in 2017, het jaar waarin hij samen met Peter R. de Vries een advocatenkantoor begon - © ANP / Michel van Bergen

Het Algemeen Dagblad hoeft een artikel waarin beschreven staat dat het Openbaar Ministerie ervan is overtuigd dat advocaat Khalid Kasem informatie heeft gelekt niet te rectificeren. Volgens de krant zou Kasem in 2015 informatie hebben doorgespeeld aan de criminele organisatie rond Ridouan Taghi. De rechtbank in Utrecht bepaalde woensdag dat dat artikel op voldoende bronnen is gebaseerd. Laatste wijziging: 18 augustus 2021, 15:39

Dat schrijft het NRC op basis van een gerechtelijke uitspraak van vandaag. De zaak werd eerder dit jaar aangespannen door Kasem, die later deze maand zijn debuut maakt als tv-presentator bij Khalid & Sophie, de opvolger van De Vooravond. Het door hem gehekelde artikel verscheen op 29 mei 2020 op de website van het Algemeen Dagblad. Het stuk was gebaseerd op een door justitie gekraakt bericht. Uit dat bericht kon worden opgemaakt dat een lid van Taghis’ bende in 2015 opsporingsinformatie verkreeg via Kasem.

Het Algemeen Dagblad moet van de rechter wel een ander artikel rectificeren. In dat betreffende verhaal, dat op 30 mei 2020 verscheen, schrijft de krant dat de Deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten een onderzoek instelde naar Kasem. Dat laatste klopte niet, aangezien Kasem in een poging zijn naam te zuiveren zelf naar de Deken was gestapt om een onderzoek te vragen. Het Algemeen Dagblad moet online een pop-up toevoegen aan het betreffende artikel, waarin staat dat het artikel onrechtmatig is.

Bekijk meer van

Khalid Kasem Algemeen Dagblad

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.