banner festival 23

— maandag 22 februari 2021, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Advocaat Khalid Kasem eist rectificatie van AD

Khalid Kasem - © Michel van Bergen / ANP

Advocaat Khalid Kasem en het AD staan eind mei tegenover elkaar in de rechtszaal. Kasem zegt in een interview in de Volkskrant dat de krant onrechtmatig schreef dat hij informatie lekte naar de criminele organisatie van Ridouan T.

Het AD schreef vorig jaar mei op basis van bronnen dat Kasem volgens het Openbaar Ministerie in 2015 informatie aan de organisatie van T. had verstrekt. Kasem ontkende dat destijds en begon een bodemprocedure.

Afgelopen week werd echter bekend dat na een onderzoek van acht maanden geen bewijs werd gevonden voor de bewering dat Kasem informatie heeft gelekt. Er staat wel vast dat de gelekte informatie klopte en dat deze alleen afkomstig kan zijn van iemand die het dossier kende. Ook de deken is ervan overtuigd dat een advocaat het lek moet zijn geweest. Kasem eist nu een rectificatie van de krant.

“Mijn advocaat heeft bij het OM navraag gedaan of justitie inderdaad die overtuiging heeft”, zegt Kasem in de Volkskrant. “Want als dat zo is, start je een strafrechtelijk onderzoek of dien je op zijn minst een klacht in bij de deken. Er loopt geen strafrechtelijk onderzoek tegen mij. En de recherche-officier heeft per mail, maar ook telefonisch kenbaar gemaakt dat er geen klacht tegen mij is ingediend.”

De verdachtmakingen hebben er volgens Kasem toe geleid dat hij zowel een column bij Het Parool als de presentatie van het televisieprogramma De Vooravond aan zich voorbij zag gaan. “Als ik het programma zie, denk ik: het is een gemiste kans. Ik had dat leuk gevonden, en ik zou het - net als de huidige presentatoren overigens - goed hebben gedaan.” Meer bij de Volkskrant / AD

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.