onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 7 november 2018, 10:55 | 0 reacties, praat mee

Alberto Stegeman verhoord om plaatsen nepbom

Foto: ANP KIPPA / Remko de Waal

Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman wordt woensdag als verdachte gehoord voor het achterlaten van een nepbom op een legerplaats. Op het achterlaten van een nep-explosief staat een maximumstraf van vier jaar cel.

Stegeman liet enige tijd geleden voor zijn programma Undercover in Nederland een nepbom achter in de eetzaal van een legerplaats in het Gelderse Oldebroek, om de in zijn ogen dramatische beveiliging bij Defensie aan te tonen.

Het pakketje in de legerplaats werd ontdekt, waarna groot alarm geslagen werd. Het nep-explosief werd daarna opgeruimd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

Stegeman bevestigt het verhoor zelf in een aantal tweets. Daarin zegt hij dat hij zijn best gaat doen om het doel van de reportage duidelijk te maken aan de rechter. Een woordvoerder van de marechaussee heeft het plaatsvinden van het verhoor tegenover NU.nl bevestigd, maar zegt verder geen mededelingen te doen over de zaak.

Bekijk meer van

Alberto Stegeman

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.