vlaams-nedellandse-beurs

— woensdag 28 september 2022, 16:02 | 0 reacties, praat mee

OM eist taakstraf tegen Alberto Stegeman om nepbom

Alberto Stegeman - © ANP / Vincent Jannink

Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft in hoger beroep een taakstraf van tachtig uur geëist tegen Alberto Stegeman voor het achterlaten van een nepbom op een militaire basis in 't Harde in 2018. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM naar aanleiding van berichtgeving van Shownieuws. Laatste wijziging: 28 september 2022, 16:02

Stegeman kreeg in 2020 een boete van 2000 euro, maar daar was de programmamaker het niet mee eens dus ging hij in hoger beroep. Het OM heeft zich daarom ook opnieuw over de zaak gebogen en eist nu een taakstraf. De uitspraak volgt over twee weken.

De journalist liet de nepbom van stukken klei, draden, een telefoon en 32 schroeven achter op het terrein van Defensie om aan te tonen dat de beveiliging en opsporing daar niet deugden. Defensie sloeg groot alarm toen die werd ontdekt. Volgens de rechtbank ging Stegeman te ver door daadwerkelijk een op een bom gelijkend object achter te laten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.