— woensdag 27 november 2019, 11:42 | 0 reacties, praat mee

Affiches tegen Joodse journalisten verspreid in Hongarije

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest werden afgelopen weekend op verschillende plekken antisemitische affiches opgehangen die gericht waren tegen twee Joodse journalisten. Het tweetal, beiden werkzaam voor de nieuwssite Index, wordt er op de posters van beschuldigd ‘van over de grens te komen’ en anti-Hongaarse propaganda te verspreiden. Op de posters is ook een Israëlische vlag met davidster. Laatste wijziging: 27 november 2019, 11:46

De afzender van de posters is niet bekend, al zijn ze volgens Trouw waarschijnlijk het werk van Mi Hazánk. De voorzitter van die extreem-rechtse groepering deed eerder aangifte tegen de journalisten. Hij beschuldigde hen van het aanzetten van haat tegen Hongarije.

De posters zijn gericht op journalisten András Dezsö en Gábor Miklósi. Die laatste riep onlangs woede over zich af toen hij tijdens de opening van het nieuwe Puskásstadion in Boedapest niet van zijn stoel opstond om met de 70.000 andere aanwezigen een nationalistisch lied te zingen.

De journalist schreef achteraf dat hij het lied niet kende en dat hij alleen voor het Hongaarse volkslied opstaat. Dat riep onder andere de woede op van de hoofdredacteur van het blad Demokrata, die stelde dat iedereen die niet geroerd is door het lied een vreemdeling is die niet in Hongarije thuishoort.

Bekijk meer van

Hongarije

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.