training eu starters

— maandag 16 januari 2012, 08:40 | 1 reactie, praat mee

Affaire Eurochamp-lek krijgt staartje

De affaire rond het Eurochamp-lek in het Drentse provinciehuis krijgt weer een staartje. Journalist Gerard de Kleine eist nu via de Wet Openbaarheid van Bestuur allerlei stukken op over de provinciale onderzoekscommissie die het lek in het provinciehuis in 2009 onderzocht. De Kleine verloor door de Eurochamp-lek-affaire zijn baan bij het Dagblad van het Noorden. Hij ging tegen de wil van de krant - dat het geheime Eurochampfraude-rapport in november 2008 in handen kreeg - op zoek naar het lek in het provinciehuis. De journalist werkte ook mee aan een rapport van KPMG, dat in opdracht van de provincie moest onderzoeken of er uit het provinciehuis was gelekt. De journalist probeerde vorig jaar de provincie aansprakelijk te stellen voor het verlies van zijn baan, maar die rechtszaak verloor hij. De Kleine wil nu een journalistieke reconstructie maken van de hele zaak. Daarvoor wil hij alle informatie van de provincie. Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar betreurt het dat de affaire nu weer wordt opgerakeld.

EuroChamp hield zich bezig met het organiseren van topsportevenementen in Drenthe. Tussen de zomer van 2007 en april 2010 was de organisatie EuroChamp in Assen in opspraak. De vraag was of er strafbare feiten zijn begaan en of een subsidiebedragen aan de provincie en SNN terugbetaald moest worden.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.