— vrijdag 1 juni 2018, 08:44 | 0 reacties, praat mee

AD stopt met oliebollen-, haring- en friettest

Het Algemeen Dagblad schaft zijn oliebollentest, haringtest en friettest af. In 2017 kwamen de testen van de krant onder vuur te liggen, omdat er werd getwijfeld aan de objectiviteit ervan. Zo gaven bakkers te kennen de oliebollentest slecht onderbouwd te vinden en spanden twee haringboeren de krant zelfs aan voor smaad en laster, na berichten dat een van de panelleden niet onafhankelijk zou zijn.

Het stoppen van de test is door hoofdredacteur Hans Nijenhuis bevestigd. “Over smaak valt, zo bleek vorig jaar, wel degelijk te twisten. Te veel wat ons betreft.” De krant stopte in het geval van de oliebollentest vorig jaar al met het publiceren van bakkers die volgens de krant slecht scoorden. De commentaren bij die uitslagen waren vaak vilein en bakkers stelden daar schade aan te ondervinden. “In de loop der jaren zijn bij het testen gewoonten ontstaan die wel verklaarbaar zijn, maar moeilijk uitlegbaar”, zei Nijenhuis daar eerder over. Meer bij RTL Nieuws

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.