website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Rechtszaak tegen AD vanwege haringtest

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in rechtszaak op maandag 4 december 2017, 16:01

© Koen van Weel / ANP

Nieuws

Twee haringboeren klagen het Algemeen Dagblad aan voor smaad en laster vanwege de haringtest. Ze eisen een strafrechtelijk onderzoek, meldt EenVandaag. De aangifte volgt na berichtgeving over de integriteit van een panellid van de haringtest.

Advocaat Michael van Basten Batenburg heeft namens twee visboeren aangifte gedaan bij de hoofdofficier van justitie. Het uiteindelijke doel is een schadevergoeding voor de haringboeren: “Visdetaillisten hebben na een slecht cijfer te maken met een dalende omzet. Nu blijkt dat de test geen betrouwbaar beeld geeft van de kwaliteit van de haring, vinden wij dat het Algemeen Dagblad moet opdraaien voor de geleden schade. Bovendien heeft het AD jarenlang geprofiteerd van de winsten die zijn gemaakt door de publicatie van de haringtest.”

Het AD reageert bij monde van hoofdredacteur Hans Nijenhuis kort op het nieuws: “Wij hebben nog geen aangifte ontvangen dus wij wachten af. Mocht het waar zijn, dan betreuren wij het. Maar wij zien een eventuele zaak met vertrouwen tegemoet.”

Eerder al werd al bekend dat het AD mogelijk volgend jaar de haringtest aanpast vanwege alle kritiek.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.