— maandag 4 december 2017, 16:01 | 0 reacties, praat mee

Rechtszaak tegen AD vanwege haringtest

© Koen van Weel / ANP

Twee haringboeren klagen het Algemeen Dagblad aan voor smaad en laster vanwege de haringtest. Ze eisen een strafrechtelijk onderzoek, meldt EenVandaag. De aangifte volgt na berichtgeving over de integriteit van een panellid van de haringtest.

Advocaat Michael van Basten Batenburg heeft namens twee visboeren aangifte gedaan bij de hoofdofficier van justitie. Het uiteindelijke doel is een schadevergoeding voor de haringboeren: “Visdetaillisten hebben na een slecht cijfer te maken met een dalende omzet. Nu blijkt dat de test geen betrouwbaar beeld geeft van de kwaliteit van de haring, vinden wij dat het Algemeen Dagblad moet opdraaien voor de geleden schade. Bovendien heeft het AD jarenlang geprofiteerd van de winsten die zijn gemaakt door de publicatie van de haringtest.”

Het AD reageert bij monde van hoofdredacteur Hans Nijenhuis kort op het nieuws: “Wij hebben nog geen aangifte ontvangen dus wij wachten af. Mocht het waar zijn, dan betreuren wij het. Maar wij zien een eventuele zaak met vertrouwen tegemoet.”

Eerder al werd al bekend dat het AD mogelijk volgend jaar de haringtest aanpast vanwege alle kritiek.

Bekijk meer van

Algemeen Dagblad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.