training eu starters

— woensdag 8 juli 2020, 13:53 | 0 reacties, praat mee

Activisten willen dat NPO Jort Kelder buiten programmering themadag racisme laat

ANP

UPDATE Zwarte activisten hebben bij NPO-bestuurder Shula Rijxman aangedrongen om Jort Kelder geen rol te laten spelen bij de aanstaande themadag rond racisme, die voor 12 juli gepland staat. Kelder zal een discussiepanel leiden. Laatste wijziging: 8 juli 2020, 14:56

Volgens activisten van het collectief Black Renaissance heeft Kelder regelmatig blijk gegeven dat hij klachten over racisme onvoldoende serieus neemt.

In een open brief aan Rijxman twijfelt het collectief aan de motieven achter de themadag en willen ze dat Kelder het racismedebat niet mag leiden.

De NPO stelt in een reactie dat kritiek op de keuze voor een bepaalde presentator altijd mag. “Maar Jort Kelder heeft tijdens eerdere edities van debatprogramma De Stelling van Nederland onmiskenbaar laten zien een kundig debatleider te zijn, waarbij ruimte is voor alle geluiden.”

Het debatprogramma is bovendien één van de vele speciale programma’s die worden uitgezonden in het kader van de themadag, aldus de NPO. “Juist nu moeten we het gesprek met elkaar aangaan. Direct na dit debat wordt een speciale aflevering van Ook Hier (EO) uitgezonden op NPO 1, gepresenteerd door Dwight van van de Vijver. Dit zijn slechts twee programma’s van een zeer brede line-up die past bij ons pluriforme omroepbestel.”

“Als u de complexe problematiek werkelijk serieus zou nemen dan had u voor een expert gekozen. U zegt in uw statement dat u polarisatie wilt tegengaan maar in onze optiek wakkert u hiermee juist polarisatie aan”, stellen de briefschrijvers.

De volledige programmering van de themadag op alle NPO-kanalen wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt. De NPO benadrukt dat de themadag niet gaat over de vraag of je voor of tegen racisme bent. “Dat is klip en klaar, zoals de titel van onze themadag al zegt: Nederland tegen racisme”, aldus een woordvoerder. “Het debat zal gaan over hoe we racisme gaan aanpakken. Wat kunnen we doen en hoe gaan we dat doen.”

Bekijk meer van

NPO Jort Kelder

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.