— woensdag 25 juni 2014, 12:28

ACM beoordeelt fusie UPC-Ziggo niet

De Europese Commissie verwijst het onderzoek naar de voorgenomen fusie tussen kabelmaatschappijen Ziggo en UPC-moederbedrijf Liberty Global niet door naar de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM). De ACM had gevraagd de zaak zelf te mogen onderzoeken, maar is volgens de Commissie niet beter geschikt om dat te doen. Zo is Liberty Global in veel Europese landen aanwezig en heeft Brussel meer ervaring met het onderzoek naar talrijke concentraties. Brussel maakt zich zorgen dat door de fusie de concurrentie in Nederland op een aantal betaaltelevisie- en telecommarkten zal verminderen. Liberty Global wil Ziggo overnemen voor in totaal 10 miljard euro en de twee kabelaars wil samenvoegen. Meer bij AFN via NU.nl / De Telegraaf

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.