— woensdag 27 augustus 2014, 09:16

Seinen op groen voor Ziggo-overname

Kabelgigant Liberty Global zal binnen afzienbare tijd van de Europese Commissie toestemming krijgen om kabelbedrijf Ziggo over te nemen. Dat meldt Bloomberg op basis van twee betrokkenen bij het onderzoek naar de machtsverhoudingen, indien de overname doorgang zou vinden.

Liberty Global, dat in Nederland al eigenaar is van UPC, wil Ziggo voor bijna 5 miljard overnemen. De merknaam UPC wordt in dat geval uitgefaseerd. Volgens Bloomberg zou Liberty Global hebben aangeboden om het eigen filmkanaal Film 1 af te stoten, concurrenten niet dwars te zitten en vrij baan te geven aan partijen die enkel meeliften op de (internet)infrastructuur, zoals streaming videodienst Netflix.

Eerder deze maand was er in het overnameproces een kleine kink in de kabel, die nu lijkt te zijn gladgestreken. De Europese Commissie laat uiterlijk 3 november weten of het instemt met de overname, die van UPC/Ziggo de grootste kabelaar van Nederland zou maken.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.