banner festival 23

— maandag 22 december 2014, 15:16

Achtste ronde persinnovatie bekend

Het bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft besloten dat zeven ideeën voor journalistieke vernieuwing persinnovatie-subsidie ontvangen. Gemiddeld ontvangen de projecten 57.000 euro, in totaal wordt 400.278 euro uitgekeerd. In totaal zijn 74 ideeën ingediend, achttien daarvan zijn uitgenodigd een subsidieaanvraag op te stellen. Uiteindelijk zijn er zeven projecten uitgekomen die subsidie ontvangen. Laatste wijziging: 22 december 2014, 15:58

De Correspondent ontvangt 100.000 euro en gaan meer doen met de kennis en ervaring van leden in de bijdragen onder artikelen. De Correspondent wil haar leden in staat stellen om op website dossiers bij te houden. Ze kunnen zelf berichtgeving rubriceren en aanvullen.

InterviewPLUS is een online en on demand aanbieder van het ‘kwalitatief goede en vernieuwende gesprek’ in beeld en geluid. Mensen met een verhaal of overtuiging, mensen met een passie of mensen die slaagden of faalden gaan over uiteenlopende onderwerpen in gesprek met interviewers van formaat. InterviewPLUS krijgt een subsidiebedrag van 45.000 euro.

In de Engelstalige online krant Drawing the Times zetten internationale stripjournalisten het nieuws in een bredere context. De online krant heeft verschillende rubriek, zoals nieuws, economie en wetenschap. Gespecialiseerde stripjournalisten bloggen op regelmatige basis binnen deze rubrieken. Er is in de krant ruimte voor getekende achtergrondverhalen, live-schetsen van actuele gebeurtenissen en cartoons. Drawing the Times ontvangt 25.000 euro.

Het project Transparant Nederland ontvangt een bedrag van 93.520 euro. Daarmee faciliteert dit project permanent netwerkanalyses door inzichtelijk te maken hoe de bestuurlijke macht in Nederland werkt. Ze doen dit op basis van data van personen, organisaties en relaties. Voor een zo goed mogelijke ontwikkeling, wordt onder andere onderzoek gedaan naar beschikbare data en wordt een digitaal platform gemaakt. De database wordt samen met vijf mediapartners gebruikt voor netwerkanalyses en visualisaties waarover nieuwsitems gemaakt kunnen worden.

Met het CMS Scroll for all kunnen (kleine) journalistieke redacties zelf multimediale scrollytelling producties maken. Doordat kleine redacties vaak niet over budget en kennis beschikken, ontstaat er een kloot tussen grote redacties met veel budget en kleine redacties met weinig budget. Met Scroll for all kunnen journalisten zonder technische kennis een scrollytelling productie bouwen. Scroll for all krijgt 19.958 euro.

De Politieke Monitor wil de Haagse black box openen voor wie zich wil verdiepen in de ontwikkelingen op het Binnenhof en nu is aangewezen op verschillende nieuwsdiensten. De Politieke Monitor is een product dat de diverse informatiestromen bundelt. Journalisten en andere geïnteresseerden worden via gepersonaliseerde feeds op de hoogte gehouden van onder andere mediaberichten, documenten en politieke agenda’s. Dit project ontvangt 31.000 euro.

Urban Apps wil de distributie van lokale informatie op gang zetten. Ze willen apps bouwen die informatie bieden over nieuws, evenementen en 112-meldingen. Op basis van de postcode en voorkeuren wordt het lokale nieuwsaanbod van elke individuele gebruiker gepersonaliseerd. Urban Apps krijgt 85.800 euro.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.