persveilig seminar

— donderdag 21 oktober 2021, 16:00 | 0 reacties, praat mee

Acht Jaar Achtuur: een persoonlijk verhaal van Ron Fresen

© Robin Utrecht / ANP

Ron Fresen stopt als politiek duider en verslaggever van de NOS. Op zaterdag 23 oktober komt zijn boek Acht jaar Achtuur uit. Hierin beschrijft hij, onder begeleiding van zijn persoonlijk verhaal, het leven als politiek duider en verslaggever. Laatste wijziging: 22 oktober 2021, 10:23

We volgen Fresen door zijn leven heen, van zijn moeizame begin in de journalistiek, met vergeefse pogingen om aangenomen te worden op de journalistiekopleiding, tot aan zijn werk als politiek duider bij NOS.

In het boek komen levendige beschrijvingen van het Binnenhof naar voren, waarin de dynamiek tussen de politici en de journalisten op beeldende wijze omschreven wordt. Hoe was de omgang met Mark Rutte? Hoe was het om bij politieke partijen naar binnen te wandelen en een praatje te maken? Naast de politiek wordt ook de journalistieke praktijk belicht. Fresen vertelt over zijn ervaringen als presentator, over de keren dat hij een uitglijder had gemaakt, of wanneer hij halsoverkop voor de camera moest verschijnen. Bijvoorbeeld toen in 2015 de uitzending werd onderbroken door Tarik Z., die NOS-medewerkers met een neppistool bedreigde.

Aan het boek zit een zwart randje: Fresen onthult dat hij uitgezaaide prostaatkanker heeft. Dat was ook een motivatie om het boek te schrijven en te stoppen als verslaggever. Hij stelt dat zijn gezondheid geen vanzelfsprekendheid meer is, dus dat hij ook nog tijd aan andere dingen wil besteden. Naast een beschrijving van het Binnenhof en de journalistieke praktijk, heeft Acht Jaar Achtuur een persoonlijke lading die je niet snel vergeet.

Titel: Acht Jaar Achtuur
Uitgever: Balans
ISBN: 9789463821766
Pagina’s: 256
Prijs: €21,99

Bekijk meer van

Ron Fresen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.