de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— donderdag 26 februari 2015, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Abramson tekent boekdeal van 1 miljoen

Chris Keane / AFP

Oud-hoofdredacteur Jill Abramson heeft een boekdeal ter waarde van vermoedelijk 1 miljoen dollar gesloten met uitgever Simon & Schuster. Dat bericht de New York Post op basis van bronnen in de uitgeefwereld. Abramson, die in mei vorig jaar bij de New York Times werd ontslagen 'wegens haar managementstijl', zal schrijven over de veranderende mediawereld. "Ik stond vooraan aan de frontlinie van het gevecht van de nieuwsmedia om de basis van een goed geïnformeerde maatschappij te blijven", aldus Abramson. Ze wil die 'verslaggevershoed' weer opzetten om dat gevecht te beschrijven, met aandacht voor traditionele en nieuwe spelers uit het digitale tijdperk. Er was veel interesse in Abramsons boek - wat de hoge prijs van het contract verklaart. Vorig jaar onthulde Abramson nog plannen voor een nieuw onderzoeksjournalistiek platform, dat tot 100.000 dollar per (uitmuntend geresearched en geschreven) verhaal zou gaan betalen. Vier maanden later is er nog niet meer bekend over dat initiatief.

Bekijk meer van

New York Times Jill Abramson

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.