— vrijdag 16 juni 2017, 09:39 | 0 reacties, praat mee

ABC-journalist in Filipijnen in nek getroffen door een kogel

Pixabay

Een journalist van de Australische zender ABC (Australian Broadcasting Corporation) is tijdens zijn werk op de Filipijnen in zijn nek geraakt door een kogel. Verslaggever Adam Harvey was daar ter plaatse om verslag te doen van de bezetting van de stad Marawi door terreurgroep Islamitische Staat. Toen Harvey, gehuld in kogelvrij vest en helm, besloot terug te keren naar een veiliger gebied en onderweg stopte om wat te eten en drinken te halen voelde hij een enorme klap in zijn nek. De correspondent Zuidoost Azië omschrijft het gevoel “alsof je geraakt wordt door een cricketbal”. Eenmaal bij het ziekenhuis aangekomen bleek de kogel nog in Harveys lichaam te zitten. Hij had alle vitale delen gemist en was klem komen te zitten achter Harveys kaak. Wie de kogel heeft afgevuurd is niet bekend. Meer bij ABC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.