banner festival 23

— woensdag 11 januari 2023, 13:26 | 0 reacties, praat mee

Aantal grote aandeelhouders niet akkoord met overnamebod op Readly

UPDATE De overname van de digitale kiosk Readly door het Zweedse mediabedrijf Tidnings AB Marieberg, lijkt op losse schroeven te staan. De afgelopen weken wezen meerdere grote aandeelhouders het bod van 12 Zweedse kronen (circa 1,10 euro) per aandeel af. Laatste wijziging: 11 januari 2023, 13:49

Tidning AB Marieberg heeft in totaal 455 miljoen Zweedse kronen (circa 4,17 miljoen euro) over voor de kiosk, waarin in totaal meer dan 800 tijdschriften te vinden zijn. Voor de overnamepoging sloeg Tidnings AB Marieberg, dat eigenaar is van een aantal grote Zweedse kranten, de handen ineen met Blendle-eigenaar Cafeyn. Als de overname slaagt, lijft Cafeyn de Readly-onderdelen in die zich niet op Scandinavische landen richten. De Scandinavische delen komen dan in handen van Tidnings AB Marieberg.

‘Bod te laag’
Begin december werd al duidelijk dat krantenuitgever Bengtssons Tidnings AB, de op vier na grootste aandeelhouder binnen Readly, het overnamebod afsloeg. Begin januari deed de Zweedse bank Swedbank Robur hetzelfde. Beide partijen vinden de geboden prijs van 12 Zweedse kronen per aandeel te laag. Afgelopen week onderschreef ook pensioenfonds Redje AP-fonden (AP3), ook een grote aandeelhouder van Readly, dat standpunt. Op woensdag schafte de Zweedse investeerder Harry Klagsbrun 4,9 procent van de Readly-aandelen aan.

De onwelwillendheid van de grote aandeelhouders om hun aandelen in Readly van de hand te doen, zet de overnameplannen van Tidnings AB Marieberg op losse schroeven. De overname van de digitale kiosk kan alleen doorgang vinden als Tidnings AB Marieberg meer dan 90 procent van de aandelen weet zeker te stellen. Hoewel Bengtssons Tidnings AB slechts goed is voor 2,7 procent van de aandelen, hebben Robur en AP3 samen zo’n 15 procent van Readly in handen. Op vrijdag vervalt voor andere aandeelhouders de deadline voor de acceptatie van het overnamebod.

Bekijk meer van

Tidnings AB Marieberg Readly

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.