word studentlid

— donderdag 1 december 2022, 12:45 | 0 reacties, praat mee

Aanmelding voor tweede traineeship (divers) journalistiek talent bij DPG Media geopend

Aanmelding voor tweede traineeship (divers) journalistiek talent bij DPG Media geopend
© Gerald van der Aa/ANP

Voor de tweede keer start uitgever DPG Media met haar traineeship 'divers journalistiek talent'. Het traineeship is juist specifiek bedoeld voor mensen zónder een achtergrond in de journalistiek. De aanmeldingen voor het traineeship zijn vandaag geopend. Laatste wijziging: 1 december 2022, 12:52

‘Het traineeship wordt georganiseerd voor horizontale instromers met diverse achtergronden; kandidaten met een andere vooropleiding, terwijl het hart ligt in de journalistieke/creatieve hoek. Kandidaten met passie voor media maken - maar zonder de bijbehorende opleiding en ervaring’, aldus DPG. De eerste ronde van het traineeship werd door tien mensen gevolgd. Zij zijn onder begeleiding van mentoren opgeleid tot journalisten bij de Volkskrant, AD, NU.nl en Margriet. Momenteel worden er gesprekken gevoerd over hoe en of deze trainees hun loopbaan vervolgen bij DPG.

‘Door de eerste editie van het traineeship hebben we drie journalistieke talenten kunnen aannemen. Dit zijn de journalisten waar we jaren naar hebben gezocht, maar nu zelf hebben opgeleid. Hoewel ze nog veel te leren hebben, maken ze ook al dagelijks het verschil’, zegt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl.

De aangesloten titels van DPG bij het traineeship zijn - onder andere - AD, de Volkskrant, Margriet, Tina, NU.nl en Donald Duck. Trainees zullen zich naast het schrijven van nieuws en reportages gaan verkennen en verdiepen in fotografie, SEO-schrijven en videoproducties maken. Meer informatie over de sollicitatieprocedure en het traineeship op de website van DPG Media.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.