Jodal

— maandag 4 mei 2015, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Aangifte tegen RTV N-H om jihadposters

Een Marokkaans-Nederlandse inwoner van Naarden heeft aangifte gedaan tegen de regionale omroep RTV Noord-Holland. Aanleiding zijn de reclameposters van de omroep met de tekst 'Huizen er nog andere jihadgezinnen in 't Gooi?' De aangever voelt zich daardoor zwaar gediscrimineerd, zo blijkt uit de aangifte die het ANP heeft ingezien. Hij zegt dat de reclame hem doet denken aan het angst en haat zaaien in de Tweede Wereldoorlog. De poster heeft in Noord-Holland al tot verontwaardiging geleid, onder meer op sociale media en bij PvdA, SP en het gemeentebestuur van Huizen. Directeur Paul van Gessel van RTVNH liet afgelopen donderdag in het EO-programma Dit is de Dag weten dat hij de ophef niet begrijpt. 'Wij zoomen per regio in Noord-Holland in op een thema dat daar speelt. In het Gooi zijn dat nou eenmaal jihadstrijders. Wij zijn een journalistieke organisatie en die stelt vragen. Waarom zou je hier geen reclame mee mogen maken? Wij stellen niemand in een kwaad daglicht.' Meer bij Het Parool Laatste wijziging: 4 mei 2015, 09:52

Bekijk meer van

RTV Noord-Holland

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.