anner smart octo

— maandag 18 december 2017, 08:31 | 0 reacties, praat mee

Aandeelhouder NDC Mediagroep meldt nieuwe bezuinigingen

© ANP

Er dreigen opnieuw ontslagen bij de NDC Mediagroep. Het rendement van het bedrijf valt tegen en dat zorgt ervoor dat er bezuinigd moet worden. Dat bevestigt Jorrit Volkers van de stichting FB Oranjewoud, de grootste aandeelhouder van NDC, tegen Omrop Fryslân.

Om hoeveel banen het gaat en op welke afdelingen moet worden ingekrompen, wil Volkers niet zeggen. Dat is aan de leiding van de uitgever zelf, zegt hij. De plannen voor de bezuinigingen moeten eind dit jaar of begin volgend jaar rond zijn.

NDC Mediagroep, uitgever van onder andere de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en het Dagblad van het Noorden, zit al jaren in zwaar weer. Het aantal abonnees van de kranten is sterk teruggelopen net als de advertentie-inkomsten. De afgelopen jaren zijn al honderden banen verdwenen. In oktober verdwenen werd al bekend dat er 53 banen zouden verdwijnen door de integratie van Boom uitgevers Nieuwsmedia (BuN) in NDC Mediagroep. Daarbij zouden de kranten buiten schot blijven. of dat nu ook zo al zijn is niet duidelijk.

Zowel de Leeuwarder Courant als het Dagblad van het Noorden hebben hun eigen kantoor verkocht om geld vrij te maken. Meer bij Omrop Fryslân


https://www.omropfryslan.nl/nieuws/777085-nieuwe-ontslagen-dreigen-bij-ndc-mediagroep

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.