banner festival 23

— donderdag 5 oktober 2017, 09:18 | 0 reacties, praat mee

Integratie NDC en Boom uitgevers Nieuwsmedia kost 53 banen

ANP

Uitgeverij NDC is begonnen met de integratie van Boom uitgevers Nieuwsmedia (BuN) in de eigen organisatie. Daarbij zullen 53 banen verdwijnen, waarvan elf voltijdsfuncties op de redacties. Waar NDC en Boom overlappen (commerciële afdelingen, opmaak en transport) vallen de zwaarste klappen. Laatste wijziging: 5 oktober 2017, 09:49

De dagbladen blijven bij deze veranderingen buiten schot. Dat er een reorganisatie aan kwam, was duidelijk toen NDC de overname deze zomer aankondigde.

In de Leeuwarder Courant stelt NDC-directeur Dina Boonstra dat in januari werknemers boventalligheid wordt aangezegd. Vanaf volgend jaar worden de kranten van BuN gedrukt op de pers van de NDC mediagroep in Leeuwarden.

De naam ‘Boom uitgevers Nieuwmedia’ verdwijnt. De vakbonden zijn in overleg met de bedrijven en achterban over de impact van de reorganisatie. NVJ-secretaris dagblad Jochem Dijckmeester zegt in De Stentor dat het belangrijk is dat er voldoende onafhankelijke journalisten op de werkvloer blijven en er geen grote groepen in een constructie met flexibele contracten worden geduwd.

“Flexibel is niet per definitie een besmet woord, maar het moet geen verdienmodel zijn”, aldus Dijckmeester.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.