anner smart octo

— woensdag 29 januari 2020, 14:26 | 0 reacties, praat mee

Aanbevelingen Blendle vanaf nu volledig geautomatiseerd

© Foto: ANP / Piroschka van de Wouw

De gepersonaliseerde aanbevelingen die de digitale kiosk Blendle doet in zijn ‘Voor jou’-sectie, worden met ingang van woensdag volledig bepaald door een algoritme. Tot aan vandaag werkte de aanbevelingssoftware (door Blendle ‘Kevin’ gedoopt) nog samen met redacteuren met het bepalen van persoonlijke tips voor gebruikers.

In een ver verleden werden aanbevelingen nog gedaan op basis van categorieën (zoals ‘Misdaad’ en ‘Technologie’), die beheerd werden door menselijke curatoren.

Product manager Noortje Habets noemt de verandering best een beetje eng. “Maar tegelijkertijd het resultaat van een van de meest uitgebreide tests die we bij Blendle hebben.” Volgens Habets kan Kevin de persoonlijke selectie van gebruikers nog beter op hun voorkeuren laten aansluiten. Kevin kijkt daarvoor naar wat een gebruiker leest en volgt. Habets: “En om zo te zorgen dat onze redactie dagelijks nog meer toffe artikelen kan vinden om je uit je bubbel te halen.”

Bekijk meer van

Noortje Habets Blendle

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.