— woensdag 3 februari 2021, 16:23 | 0 reacties, praat mee

D66 Utrecht verspreidt folders daar waar het anderen verbod oplegt

© ANP / Ramon van Flymen

De Utrechtse tak van D66 Utrecht verspreidt folders daar waar het anderen verbod oplegt. De politieke partij steunde actief dat er in Utrecht een verbod kwam, maar maakt nu toch gebruik van de uitzonderingsmogelijkheid voor politieke partijen.

In Utrecht mogen folders alleen verspreid worden in brievenbussen met een Ja-Ja-sticker. D66 verspreidde onlangs een flyer ook in brievenbussen zonder zo’n sticker.

Dat meldt RTV Utrecht. Zowel de Nederlandse Nieuws Pers (NNP) als de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) veroordelen de actie tegenover de omroep.

NVJ-secretaris Thomas Bruning noemt het tegenover RTV Utrecht pijnlijk dat D66 nu zelf inziet hoe belangrijk het is om alle doelgroepen te bereiken via gedrukte media.

“Huis-aan-huisbladen zijn heel belangrijk voor de lokale gemeenschap, een verbod op het verspreiden ervan brengt de lokale democratie in gevaar”, aldus de NNP. “D66 heeft principes tot aan de voordeur. Als het de partij uitkomt dan mogen dingen wel, en anders worden ze verboden. Het is belachelijk.”

Bekijk meer van

Utrecht Utrecht NVJ NVJ NNP D66

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.