training eu starters

— woensdag 3 februari 2021, 16:23 | 0 reacties, praat mee

D66 Utrecht verspreidt folders daar waar het anderen verbod oplegt

© ANP / Ramon van Flymen

De Utrechtse tak van D66 Utrecht verspreidt folders daar waar het anderen verbod oplegt. De politieke partij steunde actief dat er in Utrecht een verbod kwam, maar maakt nu toch gebruik van de uitzonderingsmogelijkheid voor politieke partijen. Laatste wijziging: 3 februari 2021, 17:05

In Utrecht mogen folders alleen verspreid worden in brievenbussen met een Ja-Ja-sticker. D66 verspreidde onlangs een flyer ook in brievenbussen zonder zo’n sticker.

Dat meldt RTV Utrecht. Zowel de Nederlandse Nieuws Pers (NNP) als de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) veroordelen de actie tegenover de omroep.

NVJ-secretaris Thomas Bruning noemt het tegenover RTV Utrecht pijnlijk dat D66 nu zelf inziet hoe belangrijk het is om alle doelgroepen te bereiken via gedrukte media.

“Huis-aan-huisbladen zijn heel belangrijk voor de lokale gemeenschap, een verbod op het verspreiden ervan brengt de lokale democratie in gevaar”, aldus de NNP. “D66 heeft principes tot aan de voordeur. Als het de partij uitkomt dan mogen dingen wel, en anders worden ze verboden. Het is belachelijk.”

Bekijk meer van

Utrecht Utrecht NVJ NVJ NNP D66

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.