— dinsdag 14 juli 2015, 08:19 | 0 reacties, praat mee

80.000 euro subsidie voor Nederlands virtualrealitybedrijf

VRmaster.co

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft 80.000 euro beschikbaar gesteld voor de Eindhovense startup VRmaster. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van VRnu, een platform voor virtualrealityjournalistiek. Samen met nog vijf andere voorstellen werd VRmaster door het fonds uitgekozen uit 82 ideeën voor innovatie binnen de perswereld. Het is de bedoeling dat VRnu journalistieke producties gaat aanbieden die specifiek gemaakt zijn om met een virtualrealitybril te bekijken. Dit kan met een smartphone met iOS 8 of Android 4.4, welke in de bril geschoven wordt.

Dit jaar nog moeten er zo’n 150 virtualrealityreportages beschikbaar komen op VRnu. De startup biedt daarnaast deelnemende partijen de mogelijkheid om speciale virtualrealitybrillen te laten maken die bij een bepaalde journalistieke productie passen. Meer bij NU.nl / e52

Naast VRmaster krijgen ook vijf andere voorstellen subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Buitenlandcorrespondentenplatform Correlations ontvangt 31.740,50 euro. Voor Reblr, een tool die redacties helpt bij het filteren en selecteren van nieuws, krijgt 100.000 euro. Crowdfundingplatform Yournalism krijgt 33.525,00 euro voor de ontwikkeling van een embeddable widget en API en het uitwerken van een fiscaal-juridische constructie waarmee zoveel mogelijk geld naar het gecrowdfunde project kan. Keydatos wil de stap van een databron naar een datajournalistiek artikel vereenvoudigen en krijgt daarvoor 100.000 euro. TNO gaat de manier waarop video wordt ingezet door nieuwsredacties vernieuwen en ontvangt daarvoor 54.734,50 euro subsidie. Meer bij Persinnovatie

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.