— vrijdag 28 augustus 2020, 16:08 | 0 reacties, praat mee

19 miljoen extra voor landelijke publieke omroep vanwege corona-kosten

© Venema Media

Er is 19 miljoen euro extra beschikbaar voor de landelijke publieke omroep om de kosten te dekken die de omroep dit jaar heeft moeten maken door de corona-uitbraak. Deze bijdrage maakt deel uit van het derde noodpakket van het kabinet.

Door de coronacrisis heeft de publieke omroep nieuwe programma’s gemaakt en ook programma’s voortgezet of in aangepaste vorm uitgezonden. Daarnaast werden er veel extra kosten gemaakt. Evenementen vielen weg terwijl aan contractuele verplichtingen moesten worden voldaan en vrijgevallen tijdblokken weer gevuld moesten worden. Programma’s konden niet worden afgemaakt, waarvoor andere programmering moest worden ontwikkeld. Vanwege de 1,5-meter beperkingen waren aanpassingen nodig in studio’s, draaischema’s en de inzet van mensen.

“Onafhankelijke, betrouwbare en toegankelijke informatie is cruciaal in deze coronatijd. De publieke omroep heeft hierin een essentiële rol gespeeld. Tegelijk kwam de omroep voor extra kosten te staan. Met deze steun kan de omroep zijn publieke taak blijven uitvoeren.” aldus minister Arie Slob.

Een deel van de extra kosten vangt de publieke omroep zelf op door onder meer een beroep te doen op zijn reserves. Meer bij Rijksoverheid

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.