— vrijdag 28 juni 2013, 09:31

15 fte weg bij redacties De Stentor

Bij dagblad De Stentor moeten op de verschillende redacties 15 van de huidige 125 fte's verdwijnen. Het personeel van de Stentor is daar woensdag over bijgepraat. De ontslagen moeten de Stentor zo'n 1,4 miljoen opleveren. Bij de Twentsche Courant Tubantia werd het personeel donderdag ingelicht over de stand van zaken, maar hoeveel ontslagen daar vallen is nog onduidelijk, zo meldt RTV Oost. Uitgever Wegener voert, in opdracht van moederbedrijf Mecom, op dit moment een forse reorganisatie door. Bij Wegener en MGL wordt een vijfde van alle banen geschrapt. Dat gaat om zo'n 525 tot 545 banen. Mecom hoopt ongeveer 50 miljoen euro te bezuinigen. Het mediaconcern kocht Wegener in 2008 voor 800 miljoen euro. Dat betaalde Mecom met een lening. De banken die de lening hebben gefinancierd eisen dat er uiterlijk oktober dit jaar in één keer een kleine 260 miljoen euro wordt afgelost. Dat schrijft de regionale omroep RTV Oost.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.