word studentlid

— maandag 3 mei 2021, 14:10 | 0 reacties, praat mee

110.000 euro naar Investico en VVOJ

110.000 euro naar Investico en VVOJ
© Venema Media / ANP

Platform voor Onderzoeksjournalistiek Investico en de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) ontvangen voor het tweede achtereenvolgende jaar geld van de ASN Foundation omdat ze zich inzetten voor het versterken van onafhankelijke onderzoeksjournalistiek in Nederland. Ze krijgen een bedrag van in totaal 110.000 euro. Laatste wijziging: 3 mei 2021, 14:10

“Onafhankelijke, verdiepende journalistiek levert de bouwstenen voor een goed geïnformeerd maatschappelijk en politiek debat. Dat deze journalistiek bestaat lijkt vanzelfsprekend in ons land, maar is het niet.” Investico, Platform voor Onderzoeksjournalistiek en de Vereniging van Onderzoeksjournalisten zetten zich beiden in voor onafhankelijk ‘grondig en structureel journalistiek onderzoek om het publieke debat beter te kunnen voeden’.

Komend jaar ontvangen zij daarom opnieuw steun van de ASN Foundation, de stichting die sinds 2005 organisaties steunt die duurzame initiatieven realiseren op het gebied van mensenrechten, klimaat of biodiversiteit. Er is 10.000 euro voor De Loep beschikbaar en 100.000 euro voor Investico. De financiële schenking wordt door Investico gebruikt voor het in stand houden van de organisatie en door de VVOJ om jonge onderzoeksjournalisten aan te moedigen.

Bekijk meer van

VVOJ Investico Astroblogs.nl

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.