— maandag 3 mei 2021, 14:10 | 0 reacties, praat mee

110.000 euro naar Investico en VVOJ

© Venema Media / ANP

Platform voor Onderzoeksjournalistiek Investico en de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) ontvangen voor het tweede achtereenvolgende jaar geld van de ASN Foundation omdat ze zich inzetten voor het versterken van onafhankelijke onderzoeksjournalistiek in Nederland. Ze krijgen een bedrag van in totaal 110.000 euro.

“Onafhankelijke, verdiepende journalistiek levert de bouwstenen voor een goed geïnformeerd maatschappelijk en politiek debat. Dat deze journalistiek bestaat lijkt vanzelfsprekend in ons land, maar is het niet.” Investico, Platform voor Onderzoeksjournalistiek en de Vereniging van Onderzoeksjournalisten zetten zich beiden in voor onafhankelijk ‘grondig en structureel journalistiek onderzoek om het publieke debat beter te kunnen voeden’.

Komend jaar ontvangen zij daarom opnieuw steun van de ASN Foundation, de stichting die sinds 2005 organisaties steunt die duurzame initiatieven realiseren op het gebied van mensenrechten, klimaat of biodiversiteit. Er is 10.000 euro voor De Loep beschikbaar en 100.000 euro voor Investico. De financiële schenking wordt door Investico gebruikt voor het in stand houden van de organisatie en door de VVOJ om jonge onderzoeksjournalisten aan te moedigen.

Bekijk meer van

VVOJ Investico Astroblogs.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.