— maandag 1 september 2014, 17:20

Meldpunt Wobstructie langer open

Het zogeheten Meldpunt Wobstructie, waar gevallen van tegenwerking bij het afhandelen van Wob-verzoeken worden verzameld, blijft langer actief. Het meldpunt, een intiatief van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), blijft nu tot eind dit jaar actief. De VVOJ en NVJ stellen dat het meldpunt sinds de start in april te weinig bekendheid heeft verworven onder journalisten. De verenigingen ontvangen informeel echter nog steeds veel klachten over overschreden reactietermijnen, weigering om onduidelijke reden, stelselmatige en onbeargumenteerde censurering in documenten en hoge kosten, óók voor het maken van digitale kopieën. VVOJ en NVJ, die eerder al klaagden over de voorgenomen wijzigingen in de Wob-wetgeving, roepen journalisten die tegenwerking bij Wob-verzoeken ondervinden, op om het formulier van het meldpunt in te vullen.

Bekijk meer van

WOB WOB VVOJ NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.