mgm nvj maart

— maandag 30 maart 2015, 14:55 | 0 reacties, praat mee

Kleine daling werkloze journalisten

Kleine daling werkloze journalisten
ANP XTRA ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Voor het eerst in drie maanden tijd is het aantal werkzoekende journalisten weer een beetje gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. In februari stonden daar 2712 vakgenoten ingeschreven als werkzoekende. Dat is 1,31 procent minder dan in de maand ervoor, waarin nog 2748 journalisten op zoek waren naar een baan. Ondanks het goede nieuws valt er echter nog weinig te juichen. Het aantal werkzoekenden lag in februari nog altijd 5,6 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Laatste wijziging: 2 april 2015, 16:30

De groep vakgenoten die bij het UWV ingeschreven staat als werkzoekende is sinds media 2008 alleen maar aan het stijgen. In februari van dat jaar telde het UWV nog 1081 journalisten, bijna exact 150 procent minder dan nu, zeven jaar later. Een klein deel van die stijging is te danken aan een definitieverandering bij het UWV, waarbij ook werkzoekenden die een baan van minder dan 12 uur in de week ambiëren in de cijfers worden opgenomen.

Veel verschil maakt die definitieverandering overigens niet. Uit een vergelijking van de cijfers van de oude en nieuwe definitie blijkt dat er tussen de 170 en 180 journalisten op zoek zijn naar een baan van minder dan 12 uur.

Vooral in het tweede kwartaal van 2014 en in de maanden november, december en januari liep het aantal werkzoekende journalisten hard omhoog. In die laatstgenoemde drie maanden kwamen er net iets meer dan 100 bij, wat correspondeert met een groei van 3,93 procent. In januari van dit jaar bereikte het aantal inschrijven een voorlopig hoogtepunt.

Bekijk meer van

Werk

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.