word studentlid

— dinsdag 11 juli 2017, 10:22 | 0 reacties, praat mee

Zzp’ers optimistischer over de toekomst

Zzp’ers optimistischer over de toekomst
ANP

Zelfstandigen zijn gemiddeld een stuk positiever over hun financiën dan twee jaar geleden, blijkt uit onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en onderzoeksbureau TNO onder ruim zesduizend ondernemers zonder personeel. Laatste wijziging: 11 juli 2017, 10:24

De groep zzp’ers die de financiële situatie als ‘matig tot slecht’ beoordeelde daalde van 27 naar 24 procent. Bijna de helft ziet de eigen financiële situatie nu als ‘goed tot zeer goed’. Dat was in 2015 nog 43 procent.

Aan het onderzoek deden naast journalisten en redacteuren ook bouwvakkers, timmermannen en stukadoors mee. Deze groep profiteert van de aantrekkende economie en groei in (ver)bouwwerk. Zij zijn het meest positief over inkomen en werkgelegenheid in de toekomst.

Zzp’ers treffen zelden maatregelen voor pensioen of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Driekwart van de ondervraagden heeft iets geregeld op pensioengebied en slechts één op de vijf verzekert zich voor mogelijke arbeidsongeschiktheid. Sommigen zeggen die financiële gevolgen zelf te kunnen dragen of hebben geen vertrouwen in verzekeraars.

Zeventig procent noemt een te hoge premie als reden geen verzekering voor arbeidsongeschiktheid te nemen. Meer bij RTL Z

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.