data als kans

— vrijdag 24 april 2015, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Kaalslag op Amerikaanse banenmarkt

Deze week werden de Pulitzers uitgereikt en maar liefst twee winnaars bleken uit de journalistiek te zijn gestapt. De een omdat ze een gezin wilde beginnen en de ander omdat hij simpelweg de huur niet meer kon betalen. Beiden zijn werkzaam in de pr/voorlichting. Dat is een bedrijfstak waar nog groei én groei in salaris inzit, becijferde economieredacteur Jim Tankersley van de Washington Post. Werken in de journalistiek doe je niet om het geld. Er zijn in de laatste tien jaar zo'n 12.000 journalistieke banen verdwenen in Amerika, terwijl er in de voorlichting in dezelfde periode zo'n 20.000 zijn bijgekomen. Laatste wijziging: 24 april 2015, 09:39

Salarissen in de Amerikaanse journalistiek zijn bovendien zelden zo lucratief als die in de public relations - in veel gevallen houden ze geen pas met de inflatie.

Ook zijn journalistieke banen in de regio een zeldzaamheid aan het worden: de beste kans heeft een banenzoeker in Washington DC, Los Angeles of New York, stelt Poynter.

Bekijk meer van

Werk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.