— woensdag 2 maart 2016, 14:04 | 0 reacties, praat mee

Zweeds dagblad beschuldigt Facebook van beïnvloeden berichtgeving

Flickr CC BY-SA 2.0 / C_osett

De Zweedse krant Svenska Dagbladet beschuldigt Facebook ervan zijn berichtgeving te willen beïnvloeden, omdat het sociale medium weigert een door de krant gekozen journalist te woord te staan. Dat meldt The Guardian. Svenska Dagbladet zou een gesprek hebben met Facebook over de manier waarop het sociale medium omgaat met reacties van gebruikers. Toen duidelijk werd dat de krant freelancer Jack Werner naar dat gesprek wenste te sturen, gaf Facebook te kennen liever een verslaggever in loondienst te ontvangen.

Nadat Svenska Dagbladet als reactie daarop aanbood een vaste verslaggever met Werner mee te sturen, weigerde Facebook het interview. Ook een telefonisch gesprek hield het sociale medium verder af. Werner staat in Zweden bekend als een kritische mediareporter. “Misschien zijn ze bang dat Werner te veel weet en ze vragen kan stellen waar ze geen antwoord op hebben”, speculeert hoofdredacteur Fredric Karén. “Het is voor ons de eerste keer dat we meemaken dat een persoon of bedrijf ons vraagt een specifieke verslaggever niet te sturen.” Facebook gaf geen commentaar op de kwestie.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.