basis naar compleet

— woensdag 2 maart 2016, 14:04 | 0 reacties, praat mee

Zweeds dagblad beschuldigt Facebook van beïnvloeden berichtgeving

Flickr CC BY-SA 2.0 / C_osett

De Zweedse krant Svenska Dagbladet beschuldigt Facebook ervan zijn berichtgeving te willen beïnvloeden, omdat het sociale medium weigert een door de krant gekozen journalist te woord te staan. Dat meldt The Guardian. Svenska Dagbladet zou een gesprek hebben met Facebook over de manier waarop het sociale medium omgaat met reacties van gebruikers. Toen duidelijk werd dat de krant freelancer Jack Werner naar dat gesprek wenste te sturen, gaf Facebook te kennen liever een verslaggever in loondienst te ontvangen. Laatste wijziging: 2 maart 2016, 14:07

Nadat Svenska Dagbladet als reactie daarop aanbood een vaste verslaggever met Werner mee te sturen, weigerde Facebook het interview. Ook een telefonisch gesprek hield het sociale medium verder af. Werner staat in Zweden bekend als een kritische mediareporter. “Misschien zijn ze bang dat Werner te veel weet en ze vragen kan stellen waar ze geen antwoord op hebben”, speculeert hoofdredacteur Fredric Karén. “Het is voor ons de eerste keer dat we meemaken dat een persoon of bedrijf ons vraagt een specifieke verslaggever niet te sturen.” Facebook gaf geen commentaar op de kwestie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.