Nieuwe leden NVJ november

— maandag 8 december 2014, 11:25 | 0 reacties, praat mee

Geen gekke NRC lezers

Alle redacties, ongeacht papier of online, kennen het fenomeen van de lezer die in de pen klimt om nieuws te becommentariëren. Dat is vaak verhelderend, evenzo vaak ergerlijk, soms onbegrijpelijk en geregeld vrij hilarisch. Laatste wijziging: 8 december 2014, 12:28

NRC bundelde ‘de meest opvallende, grappige en boze brieven’ over 2014 in een onlangs verschenen boekje ‘Geachte redactie’, onder redactie van oud-brievenredacteur Anouk van Kampen.

Naast vermoeiende uiteenzettingen over spelling of opgeheven vingers met betrekking tot bepaalde redactionele keuzes, bevat ‘Geachte redactie’ ook interessante bijdragen over zaken als Wilders’ oproep voor minder Marokkanen, de bezuinigingsdrift van het huidige kabinet, het neerhalen van vlucht MH17 en de Zwarte Piet-discussie, die net als de Sint elk jaar Nederland aandoet.

Van Kampen heeft een mooie balans getroffen tussen al deze onderwerpen.

Misschien was het jaar er simpelweg niet naar, maar het magere aanbod humoristische reacties maakt ‘Geachte redactie’ niet echt cadeaumateriaal. NRC-lezers zijn duidelijk niet gek (genoeg) – een opsteker voor de krant. 

Anouk van Kampen: Geachte redactie. Uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN 9789046817872, 208 pagina’s, € 14,95

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.