— vrijdag 13 september 2013, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Zwaaien naar de toekomst

Vorig jaar augustus schreef ik over de Leap Motion, een met 92 euro relatief betaalbaar kastje, dat met behulp van drie infraroodcamera’s in staat is om in de vrije ruimte tien vingers tegelijk te volgen. Laatste wijziging: 13 september 2013, 17:45

Met Minority Report op het netvlies en het gevoel dat de ‘Leap’ een interessante nieuwe ontwikkeling was, trok ik de creditcard. Na diverse vertragingen lag de Leap in juli op de mat. Ik heb er dus enkele weken mee kunnen spelen. Helaas is dat een toepasselijk werkwoord: de meegeleverde demo’s zijn aardig maar vervelen snel. Precisiewerk is met de Leap niet te doen: daarvoor is hij simpelweg te inaccuraat. Het meegeleverde stuurprogramma leunt bovendien zo zwaar op de processor dat ik - letterlijk - maar naar mijn computer hoef te wijzen of hij begint te blazen. Dat is jammer, maar het is niet enkel kommer en kwel: slimme eindgebruikers dichten de gaten die fabrikant Leap Motion laat liggen. Zo zijn er projecten voor Windows en OS X die complexe bewerkingen kunnen koppelen aan eenvoudige handbewegingen. Dáár ligt voor mij de toekomst, al is de Leap voorlopig een ongepolijste oplossing op zoek naar een probleem.
leapmotion.com

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.