Jodal

— vrijdag 6 januari 2017, 09:57 | 0 reacties, praat mee

Zonneveld en Hanegraaf in gesprek om boek Thomas Dekker

Pixabay

Journalist Thijs Zonneveld en wielrenmanager Jacques Hanegraaf moeten met elkaar in gesprek gaan over het doorvoeren van mogelijke wijzigingen in de biografie van Thomas Dekker. Dat heeft de rechter donderdag bepaald. Zonneveld zegt open te staan voor aanpassingen, maar alleen als daar goede redenen voor zijn.

Hanegraaf, oud-manager van Dekker, is boos op Zonneveld omdat die volgens hem bij het schrijven van de biografie te weinig wederhoor gepleegd zou hebben. Ook vindt hij dat hij te weinig kans kreeg uitspraken die over hem gedaan worden in het boek te weerleggen. Zonneveld stelt dat hij die mogelijkheid wel degelijk heeft gegeven, maar dat Hanegraaf het gesprek afkapte.

Hanegraaf eiste tijdens het kortgeding van donderdag een schadevergoeding van 25.000 euro en een verbod op een herdruk van de biografie, die de titel ‘Mijn Gevecht’ draagt. Van het boek, waarin wielrenner Dekker openhartig vertelt over het gebruik van drugs en doping tijdens zijn carrière, zijn inmiddels 60.000 exemplaren verkocht. Hanegraaf speelt in het boek een grote rol en wordt beschuldigd van het aanzetten tot dopinggebruik.

“Dit zijn verregaande beschuldigingen, terwijl de journalist onzorgvuldig te werk is gegaan”, stelde Hanegraaf donderdag. Zonneveld zegt echter dat hij in vier jaar tijd bijna driehonderd mensen heeft gesproken als basis voor het boek.

Mochten de partijen er niet uitkomen, dan doet de rechter over vier weken alsnog uitspraak in de zaak. Meer bij het AD (betaalde link, via Blendle)

Bekijk meer van

Thomas Dekker Thijs Zonneveld

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.