— donderdag 19 januari 2017, 16:46 | 0 reacties, praat mee

Rechter moet uitspraak doen over boek Thomas Dekker

© Vincent Jannink / ANP

Het gesprek tussen Jacques Hanegraaf, de voormalige manager van Thomas Dekker, en biograaf Thijs Zonneveld om passages in het boek over de ex-wielrenner aan te passen is op niets uitgelopen. Dat bevestigde de advocaat van de ex-manager donderdag. De rechter zal nu op 2 februari een uitspraak doen in het kort geding dat Hanegraaf had aangespannen.

De voormalige manager was de zaak begonnen omdat hij vindt dat hij vals wordt beschuldigd in het boek Mijn Gevecht. Hanegraaf meent dat Zonneveld niet voldoende hoor en wederhoor heeft toegepast voor de biografie, waarin staat dat hij Dekker zou hebben aangezet tot het gebruik van doping door hem in contact te brengen met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes.

De rechter had voorgesteld dat de partijen nog eens met elkaar om de tafel zouden gaan. Dat gesprek vond dinsdag plaats, maar heeft niet tot een schikking geleid.

Op maandag werd Zonneveld door de Nederlandse Sportpers uitgeroepen tot Sportjournalist van het Jaar. Hij kreeg de prijs vooral vanwege het geruchtmakende boek over Thomas Dekker. Meer bij Quote / ANP via NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.