— vrijdag 3 maart 2017, 10:04 | 0 reacties, praat mee

‘Zondag met Lubach heeft invloed op uitslag verkiezingen’

ANP KIPPA / Bart Maat

Het satirische programma Zondag met Lubach gaat vrijwel zeker invloed hebben op de uitslag van de aanstaande Tweede Kamer-verkiezingen. Dat stelt politicoloog Mark Boukes in De Volkskrant, dat een profiel schetste (betaalde link, via Blendle) van presentator Arjen Lubach, die in zijn programma journalistieke middelen inzet en daar vervolgens eigen conclusies uit trekt.

Boukes doet onderzoek naar de invloed van satire op de publieke opinie en volgt daarbij een groep kiezers. Conclusies zijn volgens hem pas na 15 maart te trekken, “maar het soort satire dat Arjen Lubach bedrijft, heeft beslist invloed”. Volgens de onderzoeker gaat vooral Lubachs reikwijdte op sociale media een rol spelen. Die werkt, aldus de Volkskrant, als een multiplier.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.