e learning nvj

— zaterdag 24 februari 2018, 15:12 | 0 reacties, praat mee

Zo laat je internetters betalen met rekenkracht

Uitgevers en mediabedrijven hebben terecht een broertje dood aan software die advertenties blokkeert. Adverteerders trekken immers niet graag de knip voor uitingen die niemand ziet. Toen NU.nl in 2015 zijn bezoekers als een van de eerste Nederlandse nieuwssites vroeg hun adblockers uit te zetten gaf ik (en ik hoop jij ook) daar direct gehoor aan. Laatste wijziging: 9 mei 2018, 15:16

Toch zijn er wereldwijd nog altijd meer dan 600 miljoen internetters die een adblocker gebruiken (ik zelf overigens ook, maar niet op media-websites). En waar sites als The Washington Post agressieve middelen in hebben gezet om het uitschakelen van adblockers af te dwingen, slaat Salon een andere weg in.

De Amerikaanse nieuws- en entertainmentsite laat lezers kiezen: óf je zet je adblocker uit, óf je laat ons een stukje rekenkracht van je computer gebruiken om cryptomunten te genereren. Voor het delven van zo’n munt (Bitcoin is het bekendste voorbeeld) moeten ingewikkelde rekensommen opgelost worden. En daar is rekenkracht voor nodig.

Salon gebruikt de dienst CoinHive om de cryptomunt Monero te delven. Ook de Nederlandse website Gamekings laat bezoekers op soortgelijke manier een abonnement bij elkaar verdienen (en internetcriminelen zijn er ook aardig bedreven mee). Een slimme manier om lezers niet te vermoeien met advertenties, en toch geld te verdienen als je het mij vraagt.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.