— maandag 25 mei 2020, 09:22 | 0 reacties, praat mee

Zendmast in Roermond in brand gestoken

© ANP

UPDATE In Roermond is vannacht brand uitgebroken in een zendmast. Het gaat vermoedelijk om brandstichting. Laatste wijziging: 25 mei 2020, 13:33

De politie is nog op zoek naar de oorzaak van de brand en naar eventuele brandstichters. Het is sinds 3 april de 28ste zendmast die door brand is vernield.

De vernielingen aan de zendmasten zijn mogelijk acties tegen het snelle 5G-netwerk. Dit was volgens de politie overigens niet een 5G-mast. Begin deze maand meldde de overheid bekend te maken welke zendmaster in Nederland de nieuwe netwerkfrequentie 5G gaat uitzenden. Op sociale media gaan complottheorieën rond over een verband tussen 5G en de verspreiding van het coronavirus, maar daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor.

Rechtszaak
De rechtbank in Den Haag bepaalde maandag ook dat de uitrol van het nieuwe 5G-netwerk in Nederland mag doorgaan. Stichting Stop5GNL wilde de uitrol stoppen, omdat er te weinig onderzoek zou zijn gedaan naar gezondheidsrisico’s.

De rechter zegt dat er op dit moment “geen aanleiding” is om een verbod op de uitrol af te geven. In het oordeel laat hij weten dat de Staat zich aan de regels houdt. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

5G

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.