NVJ compleet lid

— donderdag 14 augustus 2014, 15:03 | 0 reacties, praat mee

Zen maken

Zen maken

‘Dan maak je maar zen’ is een boek van freelance journalist Gijs de Swarte. Hij beschrijft hierin het leven van Kevin, een jonge freelancer en vader van zoontje Sam. Laatste wijziging: 18 augustus 2014, 14:13

Hij is gescheiden, het werk ligt niet voor het oprapen, en tot overmaat van ramp gaat zijn beste vriend dood. De huurachterstand hijgt in zijn nek en hij heeft geen idee hoe hieruit te komen. Omdat de hele samenleving gezenificeerd lijkt gaat ook hij op zoek naar het verlichte leven. De Swarte beschrijft op hilarische manier de weg die Kevin aflegt. Openhartig, eerlijk, zonder blad voor de mond en met de nodige zelfspot leidt hij ons door het steeds dieper wegzakkende leven van Kevin. Af en toe komt er een leuke freelance opdracht voorbij. Dan vliegt hij opeens naar Londen voor een interview, maar altijd zit hij tegenover ‘mensen die het helemaal gemaakt hebben’. Hoofdredacteuren die niet blij zijn met het resultaat, feestjes waar je niet weet wat je moet vertellen bij de vraag ‘en wat doe jij nu’ en een ontzettend succesvolle kennissenkring maken het er allemaal niet gemakkelijker op. Herkenbaar en aandoenlijk, precies de huidige tijdsgeest vattend rond ieders zoektocht naar zingeving en zichzelf.

Dan maak je maar zen. Karakter, ISBN 9789045204864, € 15,-

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.