website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Zaak tegen journaliste Amy Goodman verworpen

Lars Pasveer — Geplaatst in rechtszaak op woensdag 19 oktober 2016, 09:30

Er wordt al jaren gedemonstreerd tegen de komst van de oliepijplijn | Shawn Thew / EPA

Er wordt al jaren gedemonstreerd tegen de komst van de oliepijplijn | Shawn Thew / EPA

Nieuws

De Amerikaanse journaliste Amy Goodman, die in Noord-Dakota werd gearresteerd bij demonstraties tegen de bouw van een oliepijpleiding, wordt niet vervolgd wegens relschoppen - een beschuldiging die haar tientallen jaren celstraf had kunnen opleveren.

De rechter verwierp de eis van de openbaar aanklager om Goodman te vervolgen voor relschoppen, omdat ze bij de demonstraties aanwezig was in haar capaciteit als journaliste voor het nieuwsplatform Democracy Now.

Goodman werd gearresteerd tijdens de protesten, die deels op geweld uitdraaiden. Inheemse Amerikanen zijn fel gekant tegen de komst van de oliepijplijn, omdat die deels over hun grondgebied zal lopen.

De openbaar aanklager van Noord-Dakota wilde een voorbeeld stellen (er loopt nog een vrijwel identieke zaak tegen een documentairemaakster, red.) maar de rechter veegde de zaak met hoge strafeis van tafel.

Maandag werd besloten om de zaak niet te laten voorkomen. Op donderdag zal de documentairemaakster Deia Schlosberg voor de rechter verschijnen. Meer bij Democracy Now! / NRC

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.