— dinsdag 24 september 2013, 16:06 | 0 reacties, praat mee

Zaak tegen Füsun Erdoğan aangehouden

De rechtszaak tegen de Nederlands/Turkse journaliste Füsun Erdoğan is vandaag in Istanbul aangehouden. De rechters buigen zich 30 oktober opnieuw over de zaak. Erdoğan blijft tot die tijd vastzitten. In juni werd levenslang tegen haar geëist omdat ze leider zou zijn van een verboden communistische organisatie. Verschillende journalistenverenigingen, onder meer de NVJ, nemen het voor Erdoğan op. Zij keerde in 1989 vanuit Nederland terug naar Turkije waar zij tot aan haar arrestatie in 2006 als journalist werkzaam was in Istanbul. Erdogan was oprichter en directeur van de regionale radiozender Özgür Radio, die nog steeds in de lucht is.

Mehmet Ülger was namens de NVJ aanwezig in de rechtszaal. Hij nam daar met zijn telefoon enkele foto’s van aanwezige militairen. Daarop werd hij 3,5 uur vastgehouden. Zijn telefoon is in beslag genomen, zijn sim-kaart kreeg hij terug. De officier van justitie heeft hem voorgehouden dat er nog een rechtszaak volgt, aldus Ülger. De aanklacht is dat hij zonder toestemming foto’s in de rechtszaal maakte. De NVJ gaat kijken wat ze nog kunnen doen, want het bleek dat zijn mail was gekraakt.

Meer bij Bianet en de NVJ.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.