basis naar compleet

— zaterdag 11 november 2023, 08:17 | 0 reacties, praat mee

Zaak prins Harry en anderen tegen uitgever Daily Mail gaat door

De rechtszaak die prins Harry en onder anderen zanger Elton John hebben aangespannen tegen de Britse uitgever Associated Newspapers Limited (ANL) mag doorgaan. Dat heeft het hooggerechtshof van Londen vrijdag geoordeeld. De prins en de andere betrokkenen zijn blij met de uitkomst, laten ze weten. Laatste wijziging: 11 november 2023, 08:19

De prins en vijf andere bekende Britten hebben de uitgever aangeklaagd om publicaties van de tabloids The Mail on Sunday en Daily Mail. Zij zeggen dat hun privacy is geschonden omdat daarvoor onder meer hun telefoons zouden zijn afgeluisterd.

De groep bestaat naast Harry en John uit de actrices Elizabeth Hurley en Sadie Frost, filmmaker en Elton Johns partner David Furnish en Doreen Lawrence, de moeder van een zwarte tiener die in 1993 werd vermoord.

‘Blij’
“We zijn blij met de beslissing van vandaag, waardoor onze claims over ernstige criminele activiteiten en grove inbreuken van privacy door de Mail-titels voor de rechter kunnen komen”, staat in een verklaring van het advocatenkantoor dat de prins en de anderen bijstond. “We zijn van plan de waarheid tijdens het proces aan het licht te brengen en de verantwoordelijken bij Associated Newspapers ter verantwoording te roepen.”

Eerder dit jaar probeerde ANL de rechtszaak niet door te laten gaan. De Britse prins, die in Amerika woont, was toen ook bij meerdere hoorzittingen aanwezig.

Bekijk meer van

Prins Harry Daily Mail

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.