— woensdag 3 maart 2021, 08:41 | 0 reacties, praat mee

YouTube verwijdert video’s van Giuliani en geeft laatste waarschuwing

Giuliani sprak op 6 januari, slechts enkele uren voor de aanval op het Capitool begon, dat deze verkiezingen alleen via 'trial by combat' veiliggesteld konden worden | AFP

YouTube heeft opnieuw materiaal uit het kanaal van advocaat Rudy Giuliani verwijderd, omdat hij in video's blijft herhalen dat er bij de Amerikaanse verkiezingen is gefraudeerd. Giuliani kan nu een tijdje geen nieuw materiaal meer plaatsen of live-uitzendingen doen op YouTube. Laatste wijziging: 3 maart 2021, 08:44

YouTube strafte de persoonlijke advocaat van oud-president Trump al eens eerder voor zulke claims. Afgelopen januari ging zijn kanaal tijdelijk op slot. YouTube stelt dat het in twijfel trekken van de integriteit van de verkiezingen tegen de gebruiksvoorwaarden is.

Deze week zijn er in de Verenigde Staten getuigenverhoren, onder meer van FBI-directeur Christopher Wray. Hij noemt de aanval op het Capitool in Washington van 6 januari binnenlands terrorisme. Wray onthulde dat er inmiddels 300 verdachten zijn aangeklaagd.

Opmerkelijk genoeg lijkt de huidige strafmaatregel vooral een gevolg van Giuliani’s promotie van een sigaarwinkel. Tegenover Bloomberg zegt een woordvoerster dat reclame maken voor tabaksproducten niet is toegestaan.

Omdat dit de tweede strafmaatregel is tegen Giuliani, loopt hij het risico dat zijn hele kanaal wordt verwijderd, als hij binnen 90 dagen opnieuw in de fout gaat. Meer bij Bloomberg

Bekijk meer van

YouTube Rudy Giuliani

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.