de tegel publieksprijs 2020

— dinsdag 19 april 2011, 15:55

Europees onderzoek naar telecomproviders

Europees commissaris Neelie Kroes laat onderzoek doen naar netneutraliteit bij telecomproviders. De Europese telecomwaakhond BEREC gaat onderzoeken of telecomproviders legale diensten blokkeren en of er barrières worden opgeworpen die het klanten moeilijk maken over te stappen naar een andere provider. Netneutraliteit is het concept dat alle data op internet met dezelfde prioriteit wordt behandeld. Telecomproviders moeten klanten vanaf 25 mei, als de nieuwe Europese telecomregels ingaan, duidelijk vertellen of verbindingen worden 'geknepen' of dat bepaalde data met voorrang behandeld wordt.

De onderzoeksresultaten worden eind van dit jaar gepubliceerd. Kroes: “Als die resultaten me niet bevallen, zal ik niet schromen om met strengere maatregelen te komen, die wellicht de vorm van richtsnoeren of zelfs van algemene wetgevingsmaatregelen zullen aannemen, om ervoor te zorgen dat de consument de concurrentie en de keuze krijgt die hij verdient. Als dit onvoldoende blijkt, ben ik bereid het blokkeren van legale diensten of toepassingen te verbieden.” Meer bij Webwereld / EU

Bekijk meer van

Europa

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.