Nieuwe leden NVJ november

— donderdag 19 mei 2016, 13:51 | 0 reacties, praat mee

Toekomst platform Yournalism ongewis

Het journalistieke platform Yournalism is gestopt met nieuwe projecten en heeft de afgelopen tijd vrijwel het complete team zien vertrekken. Een investeerder met een potentiële investering van 150.000 euro trok zich terug na een desastreus verlopen bijeenkomst. Er lopen nu gesprekken voor een mogelijke overname, aldus mede-oprichter Sybren Kooistra tegenover Nieuwe Journalistiek. Laatste wijziging: 19 mei 2016, 14:11

Wie de investeerder is wil Kooistra niet onthullen maar dat het project op los zand is komen te staan, treft de oprichters hard. Het journalistieke crowdfundingproject won meerdere prijzen voor innovatie, waaronder een Tegel en de Persinnovatieprijs van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

In 2014 kreeg het nog eens 50.000 euro steun van Vereniging Veronica en Stichting Democratie & Media. Volgens Kooistra, die inmiddels bij GroenLinks werkt, is er wel degelijk ruimte voor de vorm van microfinanciering - zeker in een tijd waarin vast abonnementen minder in trek zijn.

“We hebben een recept gevonden voor een manier waarop journalistiek crowdfunden kan werken.  Maar zelf hebben we niet meer de energie om het uit te voeren”, stelt hij. Meer in De opkomst en neergang van Yournalism in Nieuwe Journalistiek, een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Bekijk meer van

Yournalism

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.