— donderdag 27 november 2014, 11:20 | 0 reacties, praat mee

Yahoo verdient aan foto’s amateurs

Internetbedrijf Yahoo wil geld gaan verdienen aan beelden die amateurfotografen op dochter Flickr plaatsen door geld te gaan rekenen voor afdrukken. Gebruikers die foto’s plaatsen verlenen Yahoo een gebruikerslicentie, waarin de internetreus zichzelf het recht toekent de beelden de beelden te verkopen. Internetters kunnen voor een bedrag van 49 dollar een foto in groot formaat bestellen, bijvoorbeeld op canvas. Hoewel Yahoo in principe niets doet dat tegen de regels is, is er onder Flickr-gebruikers flinke ophef ontstaan, met name omdat Yahoo de opbrengsten niet deelt met de amateurfotografen die hun beelden op de site zetten onder de creative commons-voorwaarden. Professionele fotografen delen wel mee bij afdrukken van hun werk. Zij krijgen 51 procent. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

Yahoo Flickr

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.