— vrijdag 14 oktober 2016, 12:30 | 0 reacties, praat mee

Overname Yahoo mogelijk op losse schroeven

© Justin Sullivan / AFP

De Amerikaanse telecomprovider Verizon heeft aangegeven mogelijk af te zien van de overname van het geplaagde internetbedrijf Yahoo, meldt The Washington Post. Oorzaak is de diefstal van zeker 500 miljoen gebruikersgegevens bij een cyberaanval.

De cyberaanval gebeurde al in 2014, maar eerder dit jaar werd pas naar buiten gebracht dat er gegevens van gebruikers zijn gestolen. Vermoed wordt dat Rusland achter de aanval zit.

Verizon liet donderdag weten dat het “vrij aannemelijk is” dat de hack een gebeurtenis is met een financiële schadepost, waardoor de overnamedeal van 4,8 miljard dollar op losse schroeven komt te staan. Eerder al wilde Verizon een miljard dollar korting op de overnameprijs nadat bekend werd dat Yahoo mails scande voor Amerikaanse inlichtingendiensten, voordat de originele ontvanger ze had gelezen. 

De overnamedeal zou in het eerste kwartaal van 2017 rond moeten zijn. Yahoo moet nu bewijzen dat de waarde van het bedrijf niet is gedaald door deze perikelen.

 

Bekijk meer van

Yahoo Verizon

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.