— donderdag 8 september 2016, 11:15 | 0 reacties, praat mee

Wynia vertrekt bij De Wereld Draait Door

Mattijs van Nieuwkerk en Dieuwke Wynia - © Bas Czerwinski / ANP

Dieuwke Wynia vertrekt als hoofdredacteur van De Wereld Draait Door, meldt NRC. Wynia wordt per 1 oktober opgevolgd door Marco Versluis, nu ook al werkzaam bij het VARA-programma. Matthijs van Nieuwkerk blijft DWDD wel presenteren, in ieder geval nog het lopende seizoen. Van Nieuwkerk verbond enkele jaren geleden nog zijn lot aan dat van Wynia toen ze eerder al dreigde te vertrekken.

Van Nieuwkerk vindt het volgens Wynia ‘heel jammer. Want het gaat hartstikke goed. Maar hij kent mijn opvolger goed, dus dan is de overgang minder ingrijpend.’ De presentator maakt jaarlijks de balans op of hij nog door wil gaan met de show, zo liet hij meerdere malen in interviews weten.

Wynia, al elf jaar betrokken bij het programma, begint een eigen productiekantoor, samen met huidig productieleider van DWDD Boudewijn Vos. ‘Ik wil weer opnieuw beginnen. Elf jaar bij één programma is in de televisiewereld heel lang. Ik ga niet weg omdat ik me verveel. Ik wil weer dóór’, verklaart ze haar vertrek in NRC. In december zei ze dat ze ontevreden was over ‘haar’ dagelijkse talkshow met Matthijs van Nieuwkerk.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.