onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 16 januari 2009, 08:56

Meer ‘wurgcontracten’ bij TMG

Niet alleen fotografen die werken voor de Telegraaf Media Groep hebben een 'wurgcontract' ontvangen, ook schrijvende journalisten die als freelancer voor het bedrijf werken hebben er mee te maken. De tarieven die freelancers krijgen blijken onderling overigens te verschillen. Maar de voorwaarden in het contract zijn dezelfde; op het gebied van hergebruik, exclusiviteit en ten aanzien van het non-concurrentiebeding. Zo is de regeling om jaarlijks twee procent vergoeding uit te keren voor hergebruik in het nieuwe contract geschrapt. Uit reacties bij dit artikel van De Journalist zou blijken dat niet alleen TMG freelancers een dergelijk 'wurgcontract'aanbiedt. Ook bij andere uitgeverijen zou dit spelen. Meer bij De Journalist

Bekijk meer van

TMG
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.